Frugt i haven

Viktoria-blomme med nedløbsrør som værn mod dyr
Så har vi fået gjort lidt for at få mere frugt i haven.

I vores have var der i forvejen en ny-anlagt frugthave. Men den var lidt miserabel fordi skudene på træerne kontinuerligt blev spist af dyr. Flere af de unge træer havde også lidt den tort at få al bark og en del ved gnasket af, af harer. Måske havde de også mødt en havetraktor, men det skal jeg nu ikke kunne sige. Men i hvert fald har de ikke haft det så godt.

Det er ellers en mægtig fin frugthave, ligger godt på grunden og er godt gennemtænkt. Men som sagt har hjorte og harer haft adgang.

Vi gjorde hvad vi kunne og lod dem stort set være, for at komme sig, de to sidste sæsoner, bortset fra lige at skære vildskud væk. Men nu, i sidste uge, skred vi til værket.

De dårligste, som ikke har nogen chance kom væk. De stærkeste, som har klaret strabadserne, fik en ordentlig beskæring. Og står nu rigtig fine.

En kirsebær, som har klaret sig og faktisk gav et lille afkast i sommer
Der blev sat en nyt træ, en Viktoria-blomme, i stedet for et af dem som kom væk.

Så nu er der to spæde æbler, et oprindeligt æble, to oprindelige kirsebær, en oprindelig pære og en ny blomme. Og så er der to tomme pladser, som er øremærket til pærer og store grønne blommer.

Vi har som sagt gravet op, gravet ned og beskåret. Og så har vi sat rør og net omkring de nye små træer.
Så vi forhåbentlig forhindrer at det hele bare gentager sig.

Et lillebitte æbletræ får net omkring sig
Nu skal der fjernes græstørn rundt om træerne og gerne slåes imellem dem. Ad åre vil jeg gerne have et lille flethegn omkring frugthaven. Det tror jeg vil blive mægtig hyggeligt. Et par frugtbuske inde i midten af frugthaven og måske en siddeplads. Jaaahh! Så kan man sidde der og tænke sig sin næste marmelade.
Æble som havde stået strabadserne igennem

Vi fik også grundlagt vores æble-al. Det er nemlig blevet besluttet at der skal være æble-al hele vejen langs Mallebo-vej.
En al, må det hedde når det er en allé, som kun har træer i den ene side. I modsætning til frugthaven, som har tre forskellige æblesorter er der kun plads til en sort i æble-allen. Nemlig Discovery. 12 træer kan det blive til, med 5 meters mellemrum.
5 meter er langt mere end i plantager, men vi vil gerne ha at vores gæster kan parkere op langs vejen når vi er mange. Det har vi ofte brug for.



Første træ i vores fantastiske æble-al

Se selv, the sky is the limit, i hvert fald hele vejen op til naboen
Foreløbig står den kun et træ, men som en rigtig "konen med æggene" har jeg allerede gennemtænkt hvor meget Mallebo-most jeg kan lave af 12 træer. Det blir' fantastisk.

Kommentarer

Populære opslag