Relativt rig?

Vi modtog jo for et stykke tid siden en ballonpost fra Brooke i Kent.
The moody cow besvarede håbefuldt brevet og har nu også fået et svar retur. Så det ser ud som om hun har fået sig en penneven. det er jo dejligt.
Brevet fra kent indeholdt en opfordring til at fortælle lidt mere om sig selv. Har hun f.eks. søskende eller kæledyr. Og har hun nogensinde været i England. For som Brooke skriver "you have very goog english"

To nævenyttige voksne påtog sig selvfølgelig at hjælpe med udformningen af et svar. Nemlig undertegnede og best-body. Og da pigen jo skulle rejse med sin farmor til Cornwall allerede næste dag kunne hun jo helt sandfærdigt skrive, yes i'm going to England timorrow.

Hun nævner selvklart også sine tre heste i brevet og hen ad vejen synes de voksne nok at brevet begyndte at lyde lige lovlig flot. "jeg har tre heste og jeg kan da godt lige smutte til England i morgen, hvis det skulle være"

Og da hun skulle vedlægge et foto og vi kun havde et hvor hun står i festskrud og solbriller mens hun spiller violin med en solbeskinnet busk som baggrund blev det da helt galt. (vi var jo allerede i hovedstaden for at være klar til lufthavnen, så vi havde kun de fotos vi kunner hente her fra bloggen)

Vi foreslog hende da at lægge vægt på at vi boere i et lille hus på landet, for at det hele ikke enten skulle lyde som de rene pralerier eller som om vi var helt vildt rige.

Men da vi skulle oversætte det og det blev noget i retning af " we live in a small, small cottage in the countryside" så gik vi væk fra den idé igen. For det lyder jo som indledningen fra Fornuft og følelse hvor de nok er fattige set i forhold til deres samfundsklasse. Men dog alligevel holder de allermest nødvendige tjenestefolk og i øvrigt render rundt i fine kjoler og kyser når de besøger de forskellige godsejere i området.



Vi blev enige om at hun kunne sende et billede af vores hus næste gang, i stedet for.

Men det fik mig da til at tænke lidt over det der med at være rig eller fattig. For alt er jo relativt som man siger. Eller kommer i hvert fald an på øjet der ser og i høj grad på hvad der ses i forhold til.

Vi er skiderige på gode oplevelser, kærlighed og livskvalitet. Men vi er dæleme fattige på mønt. Tænk lige på hvor rig man egentlig kunne være hvis man var rig på begge dele.

Vi er jo desværre tvunget til at gå hen på arbejdet for at tjene penge. Men tænk hvis jeg kunne nøjes med at nørkle med stof og garn, eksperimentere i køkkenet, hyppe en hest i ny og næ, læse en bog osv.

Kommentarer

Populære opslag