Alvildas Alfekage. Lagkage til 20 pers.

I anledning af den store dag i søndags ville jeg gerne kombinere en kage som smagte dejligt og sommerligt men samtidig havde noget gods i sig fordi den skulle udgøre desserten sammen med den kop kaffe.



Jeg er jo i forvejen vild med kombien jordbær/hyldeblomst og da barnet skulle hedde Alvilda som betyder vild eller stridbar alf (hun blev født med spidse ører) syntes jeg det var fint at tage udgangspunkt i det.

Hyldeblomst er basis for et godt alfetema og sammen med vilde roser er det perfekt

Og så noget med gods i... valget faldt på en kraftig chokoladecreme.

Så altså.

Bag 3 lagkagebunde i bradepandestørrelse.

Opskrift til en kagebund: 3 æg piskes med 125g sukker over vandbad. 50 g hvedemel, 50 g kartoffelmel og ½tsk hjortetakssalt vendes forsigtigt i gennem en si.
Bages 10 min. ved 180 grader

 Første lagkagebund smøres med hyldeblomst/rosen marmelade 2, se hvordan det laves her

Ovenpå den en chokoladecreme af ½ liter fløde, 400 g 70% chokolade og 7 blade husblas.
Husblasen sættes i blød. Chokoladen smeltes over vandbad, en lillesmule holdes tilbage og puttes i den flydende chokolade når den er taget af vandbadet. Rør til alt er smeltet. Pisk fløden og vend forsigtigt halvdelen af flødeskummet op i chokoladen. Smelt husblasen og rør den i og vend til sidst resten af flødeskummet i.


En lagkage bund.

Og så vanillecreme. Og her er det altså at jeg sagtens kan leve med pulvercreme af ½ liter mælk. Derefter piskes ½ liter fløde og det vendes sammen.
Læg det på kagen. Ovenpå vanillecremen lægges hyldeblomstmarinerede jordbær. Skiveskårede jordbær som har trukket mindst en time i hyldeblomstsaft. Se evt her


Så en lagkagebund. Jeg pyntede kagen med glasur rørt på den saft jeg havde marineret jordbærrene i. Og da det jo var en alfekage skulle der naturligves være blomster på den. Jeg rullede marcipan til ydersiderne. Og da jeg ikke er særlig god til det "syede" jeg marcipanen på med grove stind af rød glasur.

Kagen rækker til 20 personer. Jeg bagte to til et selskab på 45.
Bundene kan bages dagen før kagen skal lægges sammen. Jeg wrappede dem i film og lagde dem i køleskabet. I fryseren kan de holde sig i op til 6 mdr.

Kommentarer

Populære opslag