Rundt om Madkrogen

Det lykkedes os at komme afsted til Lyckeby i nytåret.


Vi ankom 1. Januar og havde mulighed for at blive til d. 9. Det var fantastisk. Efter et 2021 hvor vi i lange perioder har været afskåret fra at tage derop.

Vi har længe talt om at det kunne være sjovt at gå en tur rundt om den nærliggende sø. Men der er ingen decideret vandrerute, så indtil videre var det ikke blevet til noget. 

Dagens hold: Alvilda, T-Rex Martin og jeg. 

Men nu skulle være. Torsdag var der lovet sol og frost, så den valgte vi. Beredvillige naboer mente at det drejede sig om 20 - 25 km, men det var svært at få endeligt bekræftet på et kort, da alle veje og stier ikke fremgik. Og rutens længde var forskellig på Google maps og min GPS tracker.

Vi drog afsted fra Sandskogen badeplads i Galtabãck lige efter morgenmaden. Det passede meget fint idet solen først stod op 8.30. 

De første 5 km tilbagelagde på den asfaltvej vi også kører på når vi skal ud og handle. Det føltes derfor som om vi først rigtig kom i gang da vi kunne dreje ind ad en skovvej på vej til Nöttebeck. På det tidspunkt havde Alvilda allerede grødris is I drikkedunken.


Efter Ca 8 km  ankom vi til badepladsen i Nöttebeck hvor vi spiste vores frokost. Den bestod af frysetørrede retter. Alvilda fik kartoffelmos, Martin fik pasta carbonafa og jeg fik chili sin charme. Vi spiste i ly af klubhuset da det var hylekoldt i vinden som kom ind fra søen. 

Vi havde Ca 5 graders frost og nåede at blive ret kolde på de 10 minutter vi sad og spiste. Så der var ikke zndet for end at komme videre. 

Nu kom solen også frem,. Og når vi gik i rask tempo i solen var det intet problem at holde varmen. 

I søens nordvestlige hjørne ligger landsbyen Sandreda og der opdagede vi en sti komme ind i byen fra Øst. Den førte videre langs søen. Vi havde ikke fundet denne sti på nogen af de kort vi havde brugt ( My map, Google maps og GPS tracker) 

Men når vi kiggede på sattelitbilleder kunne vi se den, så den skulle da prøves. Den fulgte søen og slyngede sig på andre steder mellem træerne. Det var meget smukt. Det så ud som om det var et gammelt sløjfet jernbane spor. 

Vi kunne følge stien hele vejen til Brasilien, og kunne se at den endda gik videre derfra. 

Fra Braås i søens Nordvestlige hjørne skulle vi bare tilbage til udgangspunktet på søens sydlige side. Det kom vi ad små skovveje gennem landsbyen Yxanes.

Vi var tilbage ved Sandskogen kl Ca kl 16. Perfekt timing en halv time før solnedgang. Og vi var meget  overraskede da GPS'en viste at vi havde tilbagelagt 29,5 km.

T-Rex med de korte ben blev båret i rygsæk en del af vejen. 

Nu var der dømt afterhiking ved pejsen mens vi undersøgte kort for at efterforske den mystiske sti.

På turen havde vi følgende med:

2 liter kogt vand i termoflaske

3 gange frysetørret mad

3 breve varm cacao

3 twix

1 rulle kiks

3 drikkedunke med vand

Kommentarer

Populære opslag