Religion i første klasse



"Vil I høre hvad vi har lært i kristendom i dag?"
Og jo det vil de interesserede forældre da gerne. Så vi fik den grumme historie.

"Vi har hørt en historie om Kaj og Abel. Den ene dyrkede mel og den anden dræbte får. Altså slagtede dem, på en måde.

Og de ville ofre til Gud" De interesserede forældre spurgte hvordan de bar sig ad med det. "De smed det selvfølgelig ud i offermosen" lød svaret.( Man har vel været i jernalderen.)

"Nå men Gud ville altså kun ha fåret" Gud kan altså bedst li' kød, spørger mor.  Nej lød svaret, han kan bedst li' dyr. Altså levende forstår sig.

Nå men ham der der dyrker mel bliver altså så tosset at han slår sin bror ihjel. Og så går han væk med sænket hoved.

Men Gud siger: "Hvor er din bror" Og han svarer: "Ham skal jeg vel ikke holde øje med"men så var det at Gud sagde "Jeg ved godt at du har slået ham ihjel, for hans blod råber." Og så satte han et mærke på ham.

Efter denne animerede fortælling, som i øvrigt blev fortalt fra bagsædet i bilen fulgte en længere teologisk diskussion. Vi fik også styr på offermosen og brændofrene.

Da vi nåede til det med at Jesus har ryddet op her på jorden, så mennesker nu er blevet frelst blev det meget frustrerende at de voksne ikke kunne svare på hvorfor og hvordan???

Men så var det jo et passende tidspunkr at forklare at det er noget man kan vælge at tro på og man kan også lade være, det må man selv bestemme.

Hun tænkte lidt over det og erklærede så at hun troede på noget af det men noget af den var også lidt mærkeligt. men som hun sagde: "Julemanden tror jeg på, for ham har jeg set."



Kommentarer

  1. sådan skal det være.syn for sagn så ved man hvad man har med at gøre.Skønt når de begynder at filosofere og gider dele det med os.Bente

    SvarSlet
  2. Det må ha været noget af en dyb samtale du fik ført der malene.

    SvarSlet
  3. Ja, det var ret hyggeligt og vi nåede vidt omkring. Mon der er huse i himlen eller bor man bare på skyer? var der mon ikke plads til dinosauere i arken? Og hvordan kunne Jesus redde alle mennesker før de halshuggede ham!?!

    Men hold op der kommer mange gode ting ud af hendes mund. For tiden, nærmest hver eneste dag.

    SvarSlet

Send en kommentar

Send mig din kommentar, det er så dejligt at høre hvad I andre mener :-)

Populære opslag