Lys over Lolland

Så er der igen LYS OVER LOLLAND.

Det var naturligvis min mening, som en service og opfordring til jer, at poste dette allerede i søndags lige efter hjemkomsten, men selvom jeg har mange talenter så er teknisk forståelse ikke en af af dem.

Så er det jo godt at min mand kan alt, så nu har han fisket billederne ud af mobiltelefonen. Og i kan godt nå det endnu udstillingen varer indtil på lørdag d. 17/9.

Nå, men det var så alle undskyldningerne. Nu til det egentlige indlæg.

Lys over Lolland afholdes i år for 10. år i træk og vi talte lidt om det og nåede frem til at det var 5. gang vi var afsted med ungerne. Og der er en god grund til at vi hvert år prioriterer at komme afsted selvom udstillingen kun varer en uge, og det kan være svært at finde tiden i en travl families hverdag.

Men det er altså meget fantastisk. Lys over Lolland er en kunstudstilling af meget høj kvalitet.

Hen over årene har lokaliteterne været forskellige men det er altid lykkedes at integrere lokaler, omgivelser og kunst på en yderst virkningsfuld måde.

Vi har været på Oreby slot hvor også parken var inddraget. Vi har været på Dan-hotel hvor værelser var omskabt til værker, og de sidste to år har vi været på Højbygård papirfabrik. Hvor min morfar var smøremand hele min barndom og hvor min oldefar før ham fik klemt fingrene af i papirvalsen.(Man er vel et ægte arbejderbarn.) Og sidst men ikke mindst, hvor de forladte fabrikshaller har dannet rammen om f.eks. fantastiske installationer.

I år var temaet scenografi, hvilket jo også betyder kostumer. Så det var jo en ren fryd for en håndarbejdstosse som mig, som oven i købet altid har været sikker på at jeg blev forbyttet som baby og i virkeligheden er en prinsesse. Som i sagens natur burde bo på et slot og gå i store balkjoler hver dag.
For sådan en er Jean Voigt's kjoler og Zarah dittos smykker jo kræs.

Børnene nyder det også og glæder sig hvert år. Og slæber efterfølgende foldere, plakater og programmer hjem i store mængder. Dem kan vi så nyde indtil næste år.

Mormor og The Moody ser på kunst
Det er selvfølgelig meget forskelligt hvordan børnene går til værker og hvad de får ud af det. De to ældste piger er begyndt at stille spørgsmål og diskuterer værkerne med os. Sønnike og den lille pige vil hellere løbe det hele hurtigt igennem og spotte de sjove ting. F.eks var der i år levende kakkelakker i et af værkerne. De gjorde lykke.

Et øjeblik med ophøjet ro. Man tog plads i en god stol med høreværn på
Der plejer at være et børneområde hvor ungerne kan udfolde sig enten kunstnerisk eller de kan lege. Det var der ikke i år, men jeg håber ikke at det er permanent. For det er også noget de har set frem til hvert år. Hvad mon vi kan "lege" i år. I Rødbyhavn var "havneinspektørens kontor" indrettet til børnene. Der var også en afdeling med hittegodt hvor historien bag hver effekt kunne læses i en bog. Det var meget spændende.
På oreby slot kunne man naturligvis iklæde sig passende kostumer og man kunne også møde herren og fruen anno 1850 rundt omkring i stuerne og gemakkerne.

Vi brugte søndag eftermiddag sammen med farfar, farmor, mormor og en enkelt fætter.










Det kan klart anbefales. Se mere på TV2 øst ved at klikke på linket nedenfor

Lys over Lolland TV2 ØST

Kommentarer

  1. det ser da rigtig spændende ud,rart at der kan komme liv i de gamle bygninger og at det ikke kun sker i kjøvenhavn.Bente

    SvarSlet

Send en kommentar

Send mig din kommentar, det er så dejligt at høre hvad I andre mener :-)

Populære opslag