Kønne kopper, og noget om opvask

Opvask.... en opfindelse fra helvede. En satans svøbe, som er skabt for at vi (både husmødre og husfædre) kan få både stress, dårlig samvittighed og ugunstige energier i vores hjem, hvis vi formaster os til at lade den stå indimellem.

Jeg ved ikke hvad det er med opvask, men jeg tror at den slags trives godt i et fugtigt miljø. I hvert fald har de en tendens til at vokse sig store og fuldstændig uhåndterlige i hjørnet ved vores køkkenvask.


De består af mange forskellige bestanddele, men jeg har lagt mærke til at den største bestanddel er glas og kopper.
Når vi er her allesammen bruger vi 12 tallerkner og 6 youghurtskåle på en dag. Dertil kommer 6 skeer, 6 gafler og 12 knive, sådan cirka. Og så lige en usandsynlig, absurt mangde af drikkeagregater af forskellig slags.

Man tar' en thekop om morgenen, et glas til vand i løbet af formiddagen, et nyt til frokost, en kop mere om eftermiddagen, så et plastickrus til saft i haven ,og et glas til aftensmaden, et glas mere inden man skal i seng og de voksne slutter dagen af med en god kop kaffe.

Nogle vil måske lufte en antagelse om at dette må være stærkt overdrevet, men denne antagelse er fejlagtig. Naturligvis hjælper det en del når børnene er i skole, men sådan en dejlig lørdag, kan køkkenbordet godt være i fare for at styrte i grus under vægten af den enorme mængde af opvask, som en stor familie kan producere.

Vi kæmper til stadighed en ulige kamp mod glas og krus som hoper sig op på køkkenbordet. Og det siger sig selv at vi jævnligt forsøger at foreslå at man måske kunne bruge det samme glas mere end en gang. Men ak, drikkeglas er allesammen ens og man husker ej hvor man i sin tid stillede dét, man sidst brugte.

Men nu er vi måske kommet en anelse nærmere på en løsning.
Det var egentlig min store pige, som fik idéen, da hun på det lokale loppemarked havde fundet et krus til os hver. Nogle med sjove ansigter på, andre i pang-farver.

Det endte med at vi ræsede ind og foretog et comando-rate i porcelænsafdelingen. Vi købte samptlige krus i klare farver og med sjove ansigter.

Nu har vi skabet fyldt med grønne, lilla og gule krus og kopper. Vi har forskelligfarvede krus med tallene fra et til ni og vi har en større samling af krus med ansigter.

Så er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at bruge samme krus/kop flere gange. Man skal bare huske at man, i dag, bruger femmer-koppen, eller den blinkende smiley.


Hermed et godt råd givet videre til familier med, stor opvask, mange børn eller måske en kombi af begge dele.

Kommentarer

  1. Satans svøbe ja, men der er en kur. Opvaskemaskine!! :D Det er den mest fantastiske opfindelse siden ilden. Jeg fik endelig en for et par år siden i forbindelse med mit nye køkken og min hverdag blev bare så meget nemmere..

    SvarSlet

Send en kommentar

Send mig din kommentar, det er så dejligt at høre hvad I andre mener :-)

Populære opslag