Børnearbejde

Nogle gange må man arbejde for andre gange at kunne nyde tilværelsen.
I dag var en af den slags dage.

De onde voksne hev alle børn ud af sengene fra morgenstunden. Og det vil i bogstaveligste forstand sige alle børn, inklusive Alvilda.

Og efter et solidt måltid, for de flestes vedkommende bestående af 80% nutella og 20 % brød ( undtagen mor, som tæller kalorier, og derfor fik jernaldergrød) var det ellers ud at arbejde.

Det med nutellaen kræver en forklaring. Forklaringen er at det er "spis så meget nutella du kan- weekend", denne weekend. Noget børnene kan li og som kom i stand fordi der stod en indkøbsvogn med udløbs truet nutella i Fakta. Dem kunne man få smidt i nakken, så det sagde vi ja tak til og har så gjort en event ud af det. Til gengæld er nutella en ret sjælden spise her på matriklen til alle andre tider. Og det bliver da nok også den eneste "spis så meget nutella du kan-weekend" de kommer til at opleve mens de er hjemmeboende.

Nå men så var det ellers alle mand ( faktisk flest kvinder og også mormor )i aktion.
Og, - hold nu fast - vi har flytted og stablet 20 rummeter brænde på 4 timer!
Det er jeg alligevel lidt stolt af.

Der var en del muggen undervejs, dog ikke fra mormor, men de leverede godt arbejde. I sidste ende var alle tilfredse.

Vi har jævnligt arbejdsdage eller weekender. Når der skal laves store eller usædvanlige ting er alle på banen. Når der fælles træer, flækkes eller stables brænde osv. Den store forårsstaldtømning når hestene kommer på døgnfold er også et fællesprojekt. Og jeg tror at det er sundt.

Sådan var det også da jeg var barn. Hårdt men alligevel hyggeligt. Alle var jo med. Og der falder jo også lidt af på sådan en dag. En ekstra god frokost, en sodavand eller kage. I dag er der f.eks flæskesteg til aftensmaden. Bare synd for dem som tæller og som derfor må donere deres sværd til andre.






Kommentarer

Populære opslag