Børnehave

Børn i haven eller børnehave.

Med personligt udtryk og kunstnerisk sans
Det er nu ikke altid begejstringen er helt udelt set fra børnenes side. Men børnenes mor insisterer hårdnakket på at lave nogle projekter sammen med dem, så de slipper ikke helt.

I sidste uge såede vi således solsikker. De tre af børnene blev meget begejstrede da planen blev forelagt og gik til opgaven med stor entusiasme.
Sønnen nægtede imidlertid at deltage, og indfandt sig kun på terrassen under tvang og protest. Hvad angår "The Moody Cow" på 14, så vidste jeg godt at slaget ville være tabt på forhånd. Og da jeg, som lærer, har lært at vælge mine kampe med omhu fik hun en anden opgave.

Ethvert stykke veludført arbejde kræver grundig forberedelse, så første opgave bestod i at blande dejlig hjemmelavet hestegødning op med plantejord.
Det bliver man dejlig beskidt af, så der var enighed om at det var et dejligt job.

Dernæst gik det af sig selv. Potter blev fyldt, frø blev sået, jord og hestemøg fløj gennem luften og bluser blev gennemblødt.
 Der blev også eksperimenteret og det er faktisk muligt at tegne med flydende hestemøg, på et glasbord.
Til gengæld var det ikke muligt for den "enlige hane i kurven" at sidde på en havestol og se sur ud hele tiden. Og på et vist tidspunkt gik det vist endda op for ham, at det også kan være hyggeligt at lave noget sammen med de små, på deres niveau. Selv om det ikke er ens egen interesse.

Da alle frø var sået, alle børn vasket og de værste klatter var samlet op kunne vi sætte os, efter veludført dåd, og spise den kage som "The Moody" havde bagt til os mens vi arbejdede.

Nu venter vi bare på spirerne. Vi regner med at de bliver 5 meter. Og sønnen er i mellemtiden blevet så glad for potterne at en af dem har fået plads i "hulen".






Kommentarer

Populære opslag